DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Rok 2008

Asi poslední akcí tohoto roku byla Štěpánská vyjížďka u Pepu Tilcra a Divoké bandy, konaná jak jinak než 26.12.1008... Sraz byl v 10:30 na Rybárně u Nových Mlýnů a v 11:00 byl pánován výjezd.. Ten se samozřejmě nedodržel a byl o hodinu posunut... Ale to nikomu nevadilo, protože Rybárna byla otevřená a tak si mohl dát každý něco na zahřátí nebo něco dobrého k jídlu :-)  Kolem 12 hodin se pomalu vyjelo na okolní louky a pole.. Jezdci po necelé hodince dorazili do skoro sousední vesnice Červená Lhota, kde si na Ranči u Oliny dali výborný gulášek a podle chuti něco k píti... Toho nealka moc nebylo, takže řidiči byli většinou na suchu :-D.... Původně se po malém posezení u Oliny mělo jet zpět na Rybárnu, ale po předešlém posilnění alkoholem někteří zůstali na ranči a ostatní se pomalu rozjeli domů... Nebylo zrovna hezké počasí, takže i my jsme naložili koníky a vydali se domů, promrzlí až na kost :-)  Vyjížďky se zůčastnil Peťa s Viďou a Lucík s Charlotkou, Pája s Adélkou jely jako fotografové a Jirka Polák nás všechny odvezl, za což mu moc děkujeme :-) Štěpánská byla jako každý rok super, potkali jsme spoustu přátel (třeba Merrilla a Drobka, že ?) a všichni jsme si to skvěle užili a hodně se nasmáli :-)

 

V sobotu 8. listopadu jsme pořádali první podzimní vyjížďku TRAIL RIDES. Počasí nám opět moc nepřálo a ke konci začalo i dost pršet, ale i přesto se k nám sjelo 24 dvojic :-) Většinou to byli jezdci tady z okolí, ale našli se i tací, kteří přijeli třeba až z Velkých Losin( že Peti?)... Výjezd byl naplánován na 10 hod, ale vetšina si dala na čas a vyjelo se o půl hoďky pozdějc... Jako liška jel předák Peťa s Viďoušem, který si pro všechny jezdce připravil příjemnou vyjížďku místními loukami, přes brod, kolem jezera a lesem..... První lahůdkou pro koníky byl brod pod tratí, který dal nejdnonu koníkovi pěkně zabrat... Jako první vzdal vodu Ruda s Šakem a šel přes koleje a druhý ,,menší" problém měla Kačka se Šarpem, kterému se nelíbila voda ani koleje.... Po dlouhém přemlouvání a snažení jsme Šarpa do vody dostali, ale v jeho sedle seděl Honza od Hoblíka :-) V pořádku jsme ho dostali do vody a lot koní mohl pokračovat v jízdě..... Kolem jezera se šlo krásně, na následující louce se Honza s Hoblíkem ujal cvalového lotu a po jedné straně louky si pocválali (kdo chtěl). Druhý lot se držel lišky předáka a po druhé straně louky šel krokem nebo trochu zaklusal.. Po přejzdu silnice se jelo lesem. Předák sice trochu zabloudil, ale většině se projížďka lesem o to víc líbila. Pak už se pomalu všichni stáčeli směrem do Benátek, kde na jezdce čekaly různé soutěže... Jako první se jel dostih na 700 metrů, v kterém zvítězila Leňa s Jackynou o pár kroků před Peťou s klusákem Enrikem. Další soutěží byly barely, ve kterých moc pěknou jízdou zvítězil Zdenda s Lessíkem. Po té následoval hon na lišku.... Bylo určeno místo, kde se asi liška nachází a všem jezdcům dalo hledání dost zabrat... Jedinná kdo lišku našla byla Evča Sobotková s Omegou:-)  Poslední soutěží byl mini parkur, který nejrychlejší jízdou vyhrála Peťka se svým haflingem Enzem. Po poslední soutěži jsme odekorovali a ocenili vítěze, dali jsme si něco dobrého k jídlu a kdo chtěl, chvíli zůstal a poseděl... Většina se ale díky dešti rozela domů.

Děkuji všem, kteří se přijeli pobavit a hlavně děkuji všem lidičkám, kteří nám pomohli s přípravou celé vyjížďky (ať už šlo o jídlo, pití, zapůjčení překážek a nebo o hladký průběh jízdy) a postarali se o to, aby vše proběhlo v pořádku:-) 

Fotečky budou brzy od Adélky: www.horrsinka.wbs.cz    Díky!!!

V úterý 28.října se konala již tradiční Hubertova jízda na Lovecké chatě v Horce nad Moravou. Letos to byl již 8.řočník:-) Ikdyž to ze začátku moc nevypadalo, tak se nakonec sjelo na 40 jezdců, z toho spousta koníků od nás: Peťa a Jack, Merrill a Lukyš, Pája s Viďou, Baruš s Daším, Honza a Hoblík, Radek a Hanys, Zdenek s Lessym, Evža a Sokča, Pavča a Sisska a Monča s Omarem... Na chatě už čekala Pavča s Britanikem (nyní je tam ustájen)... Po dojezdu na chatu jsme každý dostali punč na záhřátí:-) Výjezd byl naplánován na 10:00 ale samozřejmě se nedodržel:-), někteří opozdilci se po cestě loudali, tak se na ně muselo čekat... Něco málo po desáte jsem všichni dostali krásné stuhy a po nástupu jsme přešli na kolbiště, kde si každý tréninkově zkusil buď skoky nebo barely...Poté jsme se odebrali na cca dvouhodinovou vyjížďku Litovelským Pomoravím, přešli jsme dva brody, na Hynkovském jsme dostali něco dobrého k snědku  a na zahřátí a docela svižným tempem jsme se vraceli na chatu..... Pan Sedláček, co by liška, už měl připravené soutěže, jak pro parkuráky, tak pro westerňáky.... Ale každý mohl jet to, co chtěl..A Pavča ani Honza se nenechali zahanbit v docela těžkém parkuru:-) Oba se dostali do druhého rozeskakování, Sisska i Hoblík moc krásně skákali:-). Parkur si také vyzkoušela Miwu a Kejty s koníkama a tandemový parkur byl taky velice zajímavý:-))  Pro westerňáky byly připraveny barely. Premiéru v barelech měl Peťa s Jackulou, a na to, že Jack rychlostky nejezdí, zajeli pěkně svižné jízdy. Veterán Lukýšek se taky nenechal zahanbit a rychle si vzpoměl, jak to umí pěkně rozprdět:-) Stejně tak i Britanik s Pavčou si vzpoměl na své rychlostkářské časy a natřel to spoustě velkým koním... Po delší době se také Víďa s Pájou ukázaly a nejrychlejší jízdou zvítězily:-)  Víďa dostala mrkev na mlsání a Pája krásnou stuhu..... Po těchto soutěžích pan Sedláček zakončil Hubertovu jízdu a všichni jsme postupně odjeli domů...

Fotky jsou od Hanči Černochové www.westerngirls.unas.cz  a Adélky www.horrsinka.wbs.cz  Díky moc!!!

   

Další Hubertova jízda se konala v Úsově. Letos to byl již 10. ročník!!! Původně jsme měli jet s koníkama také, ale bohužel nám na poslední chvíli vypadl odvoz, tak jsme měli smůlu:-((  Nakonec jsme se jeli aspoň podívat... Jako vždy byl nástup na nádvoří Úsovského zámku, po té následovala vyjížďka po okolí Úsovska, s přestávkou na guláš u Polického rybníka... A pak se jelo zpět pod zámek.... Celkově jelo 47 koní, k tomu ťapalo pár hříbátek a 4 koňské povozy.....A taky 3 traktory s vlečkama, které byla nachystané pro diváky, aby z toho taky něco měli:-))  Na Hubertu jsme potkali pár kamarádů tady od nás: Jel Evža se Sokčou, Zdena s Lessym, Martin a Seňor a Mója s Májou.. Večer byl jako vždy pořádný soud, kde si to schytali všichni, i ti, co nic neprovedli:-)) A soudce nakonec taky:-)

 

Ve stejném termínu pořádali Hubertovu jízdu také kamarádi z Pohořanské stáje... Této Hubertky se zúčastnila Anička se Subou a Ketty... Výjezd byl v 11:00 a jelo se okolními lesy a loukami...A zpět do stáje, kde se  na kolbišti konaly různí soutěže... Foto dodám později.

V sobotu 18. října se konala spousta Hubertových jízd. Nám nejbližší byla Hubertka v Bohuňovicích (JK Derby) a v Radíkově (pořadatel paní Sobotková, stáj Omega). Bohuňovické se zúčastnilo celkem 54 jezdců, od nás jela Lucka s Charlotkou, Miwu se Samem, Kejty s Lucarelim a Mojmír s Májou...Výjezd byl naplánován na 11:00 hod, jelo se  do vesnice pozdravit starostu a po té následovala vyjížďka po okolních loukách, kde bylo pro parkuráky nachystáno pár skoků... Po vyjížďce se všichni rozjeli domů, žádný další parkur nebo jiná akce už nebyla:-((

Radíkovské Hubertky se zúčastnila jen Lenka s Jackynou. Celkově tu bylo kolem 20 koní. Nejdřív se jela opět vyjížďka po okolních loukách a lesích a pak následovala zábava na kolbišti paní Sobotkové, jel se parkur dom 80cm, parkur pony, jízda zručnosti a židličkovaná (nebo spíš pneumatikovaná:-)))  Fotky se pokusím někde najít a doplním je sem..

   

První říjnový víkend 4. a 5. 10. 2008 se v Horce nad Moravou konalo vyvrcholení westernové sezóny roku 2008. Konalo se zde mistrovství ČR WRC. V sobotu se začínalo showmanship at halterem, kde byl hned znám mistr. Ostatní soutěže se jely dvoukolově (rozjížďka, kde postoupilo 10 nejlepších a v neděli se jelo finále). Dopoledne se odjel horsemanship amatér i open, poté byl trail a po obědě následoval superhorse a w.riding... Po těchto soutěžích byly pro nás důlěžité rychlostní soutěže barrel race a pole bending, kde jsme měli zástupce Aničku a Subara... Pro nepřízeň počasí se jely rychlostky v hale. Pro spoustu koníků to byla nepříjemná změna:-( Aničce a Subíkovi se bohužel moc nevedlo, zajeli sice druhý nejlepší čas v tyčích, ale pro ztrátu startovního čísla při výjezdu z arény byly diskvalifikováni...  Druhé kolo už se jim časově moc nevyvedlo a celkově obsadili 6. místo. V barelech se bohužel neumístili. Aničce a Subíkovi moc děkujeme za reprezentaci sekce a příští rok to bude určitě lepší( to už bude titul).

 

 Po rychlostkách se jely reiningy, no jezdců bylo opravdu hodně a dojezdilo se někdy kolem půl desáté večer!!!!  V neděli se bylo také na co koukat, po superhorse, ridingu a trailk následoval w.pleasure junior a senior. A odpoledne začaly opět reiningy, te´d už ty nejlepší dvojice... Jízdy byly opravdu moc hezké, ikdyž nervozita dělala svoje a někteří jí podlehli, přetočili spiny atd...Ale i to se stává. Královnou reiningu se jednoznačně stala Helča Týrálová se svým fešákem AP Colonel San Chico, vyhráli spolu reining amatér i senior... O titul v reiningu junior se poprala Martina Čmielová s Toníkem Solanským, nejprve zajeli shodné skóre a pak jen o půl bodu vyhrála Martina.

Na závěr nedělního odpoledne byl slavnostní nástup, kde se sešla většina jezdců, rozdaly se stuhy, šerpy, poháry a přezky, zazněla česká hymna a pak se všichni rozjeli do svých domovů.... A budeme se těšit na sezńu 2009!!!

 

O víkendu 30.31.8 se konalo Mistrovství ČR mládeže. Pořadatel nebyl nikdo jiný než pan Sedláček z Lovecké chaty....Všechny disciplíny se jely dvoukolově( první den rozjížďka, druhý den finále:postupovalo 10 nejlepších). Začínalo se halterem, pak byl horsmenaship (nejvíce obsazená disciplína) a pleasure..Po polední pauze následovaly rychlostní disciplíny, byly to nejméně obsazené soutěžě. V barelech jeli 2 jezdci a v tyčích jen jeden. Je to velká škoda, že rychlostky takhle upadají...Poté následoval trail, v kterém skvěle bojovala Pavča s Britanikem, zajeli moc pěknou jízdu a před nedělním finále se umistili na 4.místě.  Po trailu už byl jen reining, kde jelo také málo mládežníků a všichni postoupili do nedělního finále. V neděli se už bojovalo o mistrovské tituly...Začalo se opět halterem, v kterém zvítězila Barča Kubicová s Lisou Shiner, pak následoval western horsemanship, kde vyhrála Betka Kroumanová se svým koníkem, ve western pleasuru zvítězila Lucka Burdíková se Smiling Sunny Day, 1.vícemistrem se stala Venda Černochová s Barneym. V trailu za nás bojovala Pavča s Britkem a měli moc pěkne rozjetou úlohu...bohužel ale nervozita dělá svoje  a Pavča vynechala jeden prvek, tím pádem jela za O skore....Je to škoda:-(  Po trailu byl reining, v kterém si titul odvezla Tamara Korešová s Peppym. Pak už bylo jen slavnostní dekorování a nástup... V barelech i tyčích si titul mistra ČR odvzel David Indra se svou novou kobylkou...

I přes neúspěch naší dvojice děkuji Pavče a Britkovi, za reprezentaci a za to, že zajeli moc pěkný trail!

   

další fotografie: http://galerie.albumfotek.cz/21847/

Ve čtvrtek 28.8.2008 se na Lovecké chatě v Horce nad Moravou konal Hanácký pohár mládeže. Byla to hlavně poslední zkouška před mistrovstvím ČR mládeže a taky si mohli poslední opozdilci dodělat kvalifikaci. Za naši sekci jela jen Pavča s Britanikem a svým supr trailem si vyjela skvělé 3. místo a dostala za něj krásný pohár do své sbírky...

Den na to, v pátek 29.8 nabídl pomocnou ruku před mistrovstvím mládeže Tomáš Martínek, který se po 4 letech vrátil z USA, kde nasbíral spoustu zkušeností a podělil se o ně s mládežníky...Na kurzu byla opět jen Pavča s Britem.

V sobotu 23. srpna se na Ekoranči v Černé Vodě konaly westernové závody typu ,,B", kterých jsme se aktivně zůčastnili. Jeli jsme celkem se 3 koníkama Anička se Subou, Leňa s Jackulou a Pája s Víďou. Hned z rána byl Halter mládeže i dospělích, pak pleasury a horsemanshipy. První disciplíny jela Leňa, která si ve w.pleasure vybojovala skvělé 3.místo a ve w.horsemanshipu 5.místo. Po té následovala pauza na oběd. Jelikož koní nebylo moc, tak se časový harmonogram stále upravoval a kolem půl druhé začínaly rychlostky. Nejdříve se jely tyče, Anička se Subou jeli jako první a celkově získali skvělé 3. místo! Pája s Viďou jela ke konci startovního pole. Holkám se moc nedařilo a poshazovaly co se dalo:-)...Co se dá dělat,snad příště... Po tyčích se jely barely. V těch už to vypadalo mnohem lépe, jízdy byly od všech dynamičtější, o to víc adrenalinové..I diváci se snažili a povzbuzovali, co to šlo... Vítězství se tentokrát odvezla Anička se Subou, skvělým časem 17,5 s...Byla to nádherná jízda. Pája s Víďou se taky snažily a odvezli si pěkné 3. místo, s časem 17,7 s...Mezi ne se ještě stihnul ,,nacpat" David Indra se svým novým koníkem a super časem 17,6 s :-)... Po rychlostkách byl trail a pak reiningy. V trailu za naši sekci nikdo nestartoval, ale v reiningu mládeže a senior ano. Oba reiningy jela Leňa s Jackynou. V reiningu mládeže si odvezla prvenství!!! a v reiningu senior pěkné 6. místo.

Myslím, že můžeme považovat tyto poslední závody za hodně úspěšné. Všichni jsme si je užili a snad spokojeni a hlavně unaveni jeli domů...Děkuju všem za reprezentaci naší sekce a doufám, že bude ještě více takových úspěšných závodů:-)   Také děkuji naším wranglerům, bez kterých by to nešlo! Díky Míše, Lucce, Janče, Honzovi a taky Horrsince, která to všechno nafotila!!!!

Díky moc všem!

  

V sobotu 12. července se v JK  Trojanovice u Frenštátu pod Radhoštěm konal již několikátý ročník WESTERN SHOW. Pořadatelé připravili spoustu soutěží( i pro diváky): barely, tyče, klíčová dírka naruby, arabská jízda, předávání pošty, přetahování se s tažným koněm a také spoustu ukázek: indiáni, záchrana, práce s lasem, žonglování s kolty... Byla to skvělá podívaná..jako jediný zástupce jela Anička se Subarem...Jezdců bylo opravdu hodně, Anička se sice neumístila, ale poprvé si se Subou vyzkoušeli různé soutěže(Klíčová dírka naruby)...Pořadatelům (Markétka a Ivo Rárovi) se akce moc povedla a my se už nyní těšíme na další ročník!

 

Dne 12.7.2008 se v Horce nad Moravou, na Lovecké chatě konaly WRC závody D a C. Zástupkyně jsme měli v trailu open, což byla Pavča Svobodová s Britanikem a také v showmanship at Halteru, tou byly Monča Bajerová a Coulina (z Lovecké chaty, majitel p. Sedláček)....Pavča nás mile překvapila a v trailu získala prvenství! A Monča si svojí premiérou v Halteru vybojovala 4. místo. Oběma holkám moc gratulujeme a děkujeme za pěknou reprezentaci naší sekce!

Fotky dodáme později

V sobotu 17. května se v Černé Vodě konaly závody WRC typu C a D. Na závody jel jen Peťa jako technický delegát. Po závodech se Peťa s Broňkem Krzystkem sebrali a jeli do Polska. Jeli se ,,podívat' na ranč v Karpači, kde se ve dnech 8.-10. srpna koná Středoevropský pohár 2008. Nejeli se jen podívat, ale samozřejmě schůzovat. Sešli se s pořadateli z Polska a se členy SAWR. Co vyschůzovali se dozvíme co nevidět:-)

 

V neděli 11. května jsme se vydali na westernové závody typu ,,B" do Hipocentra Koryčany. Vyjeli jsme brzy ráno, aby jsme dojeli včas. Z koníků jela Jacky a Britek.Na místo jsme dorazili kolem půl deváté a Pavča s Leňou šly hned chystat koníky. Leňa jela western plesaure, western horsemanship a reining, Pavča jela trail a western horsemanship. Pavča jela trail moc pěkně, ale při přenášení břemene si přehodila ruku a za to byla bohužel diskvalifikována:-( svůj premiérový horsemanship taky odjela moc pěkně, ikdyž Britovi se už moc nechtělo:-)  Leňa s Jackem se v plesaure umístila na 6. místě a v reiningu, kde předvedla ,moc pěkné sliding stopy na skvělém 3. místě...Oběma holkám gratuluji k dosaženým úspěchům:-)

V Koryčanech je opravdu nádherně, mají zde novou velkou halu, krásné velké kolbiště a je zde spousta milích lidí. Určitě se sem rádi vrátíme. Fotky najdete ve fotogalerii, ale bohužel fotky z haly jsou nic moc, protože bez profi foťáku to opravdu nejde:-(

  

Ve dnech 1.-4. května se na Lovecké chatě v Horce nad Moravou konaly kvalifikační závody WRC ,,B" + reiningové závody ČJF. Ve čtvrtek se jezdily soutěže pod hlavičkou WRC ČR, kde jsme měli spoustu zástupců. Prvním z nich Pavča s Britanikem, kteří si ve trailu mládeže vyjeli skvělé 3. místo a odvezli si žlutou stuhu a krásný pohár. Další byla Pája s naší novou posilou Smart Lucky Mels, která si premiérově odjela open western horsemanship a plesaure senior. V horsemanshipu se Pája se Smarťou umístila na 5. místě, v plesauru se jim bohužel nevedlo a neumístily se...Další želísko v ohni byla Anička se  Subou, kteří svoji šanci nepropásli a v barelech i tyčích si vyjeli skvělá dvě 2. místa, odvezli si krásné stuhy a poháry a dokonce dostali i peněžní odměnu, kterou ale museli projíst na chatě...V pátek měla jet Leňa s Jacky reining mládeže WRC. Ovšem díky neférovému posunu disicplín o několik hodin dopředu svoji soutěž  nestihla...V sobotu jela opět Pavča s Britem, Pája se Smarťou a Anička se Subou. Pavča tentokrát skončila na 4. místě v trailu mládeže, Pája se Smarťou jela trail open a horsemanship open. V premiérovém trailu se holkám bohužel nevedlo a neumístily se, v horsemanshipu si vyjely opět 5. místo...Na konci dne jela opět Anička se Subou rychlostky. Bylo vidět, že jsou skvěle připraveni a také to dokázaly v barelech, kde svým časem 18,1 s porazily Danu Provazníkovou s Gerym a vyhráli!!!! V tyčích se také moc polepšili a svým časem 23, 9 s skončili hned za Danou s Gerym na druhém místě:-)  Poslední den, v neděli už jela jen Leňa. Tentokrát svůj reining stihla a odjela jej na jistotu za 127 bodů.

Myslím, že můžeme tento 4denní maraton považovat za úspěšný a snad se brzy ukážeme na dalších závodech. Děkuji všem za reprezentaci naší sekce!!!!

 

Za fotky moc děkuju Hance Černochové:-)

V sobotu 26. dubna jsme na Benátském kolbišti pořádali Srandamač 2008:-)

Už předem se nám hlásilo velké množství koní a jezdců a většina nezklamala a opravdu přijela. A nejednalo se jen o westernové jezdce, ale ve velké míře k nám dorazila ekipa anglických jezdců, kteří westernové disciplíny zvládli na jedničku, jako profíci:-)  Počasí  nám ze začátku sice nijak moc nepřálo, ale nakonec se umoudřilo a vydrželo celkem slušné, ikdyž chladné  až do samotného konce:-)

Ale teď to vezmu pěkně od začátku: První disciplínou byl trail. Na jeho startu bylo 32! dvojic, které se většinou po svém popraly s nelehkou úlohou, kterou jim přichystala Pája a rozhodčí Andy Franková je všechny svým spravedlivým okem zhodnotila:-) Nejlepším trailovým jezdcem se nakonec stala Dádula Žouželková, která se svým Šejtánkem bravurně zvládla úlohu. Hned za ní skončila Leňa Trochtová s Jackynou, třetí byla Leňa Gillarová s Berny, čtvrtá Míša se Smartinkou, pátá Věrka a Árny a šestý byl Martin Bárta a Deny. Trail byl opravdu hooodně dlouhý, tak jsme byli všichni rádi, že už je za námi:-)

   

Následoval Western horsemanship, startka byla opět početná, 20 dvojic bojovalo o umístění v horsemanshipové úloze. Většině se dařilo a nebyl pro ně žádný problém nacválat na kruhu a poté zastavit a zacouvat. Jelikož jsme byli díky počasí ve skluzu, tak jsme museli horsmen trochu popohnat. Jezdci se střídali rychle za sebou a úlohu měli rychle zvládnutou. Na první příčku se vyšplhala Míša Černochová s Avalanche (byl to jejich první start v sedle), druhé místo obsadila Kačka(Pohořanská) a její Marshállek, třetí pak skončila Jaruš Neplechová se Samuilem, čtvrtá byla Ketty(opět Pohořanská) s Luckym, pátá byla Kačka Kročilová a její strakatý pony Miki a šestá se umístila Věrka s Árnym.

      

Pak začali už dlouho očekávané rychlostní soutěže. Starty byly opět velice početné: v barelech se mezi sebou utkalo 25 jezdců a v tyčích 15. Barely byly pro  Aničku a Subu lahůdkou a získali prvenství, druhé místo si vybojovala Blanka Mráčková a její Pretoria Susan, třetí skončila Evča Sobotková s Omegou (nejrychlejší anglická dvojice:-)), čtvrtý byl Honza Malaska s Hobartem, pátý byl Mojmír a Májou (rychlostky jel bez sedla!!!) a šestý byl Ruda Višňovský s Helenou...V tyčích opět zvítězila Anička se Subou a druhá byla Blanka se Susan, na třetím místě byla opět Evča (anglická) s Omegou, čtvrtá byla Pavča Slepicová a Sissi, pátý Honza Malaska a Hobart a šestý opět Mojmír s Májou bez sedla:-)

    

Před poslední soutěží nám Dáša předvedla svou práci se Šejtou, ikdyž na začátku Šejta trochu zlobil a utekl, Dáša si ho bez jakýchkoliv pomůcek dovedla od koní zpět. Jejich ukázka přirozené komunikace byla nádherná:-)

    

Poslední soutěží byl parkur. Parkur ohodnotila paní Sobotková (které moc děkujeme za pomoc), soutěžících bylo 13. Bylo pro ně připraveno 5 skoků a ten poslední byl pěkný oříšek:-) Prvenství si odvezla Evča s Omegou, která zajela opravdu supr jízdu. Hned za ní ale byla Pavča se Sissi (pomalejší jen o 4desetiny!!!). A teď se moc omlouvám, ale musím dohledat ostatní umístění, nějaký zlý skřítek mi to schoval:-(

                      

V průběhu celého dne byl k dispozici Čimba a jeho dostavník, který ochotně kohokoliv svezl a taky pěkně vyplašil většinu koní, Drobek nám udělal skvělý mikrofon a párkrát vystřelil ze svého kanónu:-), předák Peťa ugriloval skvělé kuřecí steaky a připravil spoustu pití a dobrot pro všechny. Myslím, že můžeme tento Srandamač považovat za úspěšný, všechny ceny byly rozdány, stuhy rozděleny a snad všichni odjíždeli spokojeni domů.My se budeme  těšit na další skvělé akce:-)

 

Děkuji všem členům i nečlenům WRC Benátky za pomoc s organizací Srandamače!!!

V V neděli 20. dubna se na Ranči Mustang Veselíčko konaly licence jezdců WRC. Dvě naše členky Janča a Miwu se rozhodly, že zkusí své štěstí a znalosti a odhodlaly se ke zkouškám. Ještě se k nim přidala Peťa Pánková z Olomouce, která má kobylku Hernu (ustájena v Horce nad Moravou) . Nejdříve si holky odjely jízdy na Henrym a pak šly psát testy. Za necelou hodinu bylo vše napsáno a holky už jen čekaly na ortel, který jim Peťa zdělí. Naštěstí se moc dobře naučily pravidla a testy zvládly skvěle. Tím pádem získaly licence jezdců WRC ČR a zanedlouho je určitě uvidíme na oficiálních závodech WRC:-))

 

O víkendu 12.-13. dubna 2008 pořádal Juniorský výbor WRC ČR bezplatný kurz s trenérem  a jezdcem Pavlem Orlem. Kurz se konal na Lovecké chatě v Horce nad Moravou. Pavel si jezdce rozdělil do několika skupin, dle opracování a mohlo se začít s tréninkem. Kurz byl zaměřen na základy reinngu a Pavel je po opracování  s každým probíral. Na kurz se vydala spousta děvčat z naší sekce a troufám si říct, že se hodně přiučily a své nové zkušenosti předvedou na závodech.

 

Dnes 5. dubna 2008 se v Horce nad Moravou na Lovecké chatě konaly WRC závody D+C. Na těchto závodech jsme měli pár zástupců, kteří velice úspěšně reprezentovali, naši sekci a tímto jim chceme také moc poděkovat!!!

Své první oficiální závody ,,D" si odjela Monča Bajerová na Britanikovi, svůj první start zvládli na výbornou a obsadili druhé místo v Trailu open:-) Další umístění měli naši kamarádi v rychlostních disciplínách. Merrillovi, Honzovi, Zdenkovi i Evžovi se dařilo a rychlostní soutěže si rozdali mezi sebou. 

Další Trailík už jela Pavča s Britem a umístila se také na skvělém druhém místě. Za to dostala stuhu a pěkný pohár do sbírky.

Poslední učastník byla Anička se Subíkem, která nás reprezentovala v barelech a tyčích. V barelech si vyjeli třetí místo  a v tyčích dokonce zvítězili!!!

Myslím, že můžeme tyto závody pokládat za úspěšné pro náš klub. Koníci se pomalu probudili ze zimního spánku a opět jim začne tvrdá práce, která bude, jak už doufáme, proměněna v ty nejlepší výsledky na westernových soutěžích. 

Všem moc děkujeme za  skvělou reprezentaci sekce WRC Benátky!!!

 

Dnes 8. března 2008 jsme měli menší schůzičku WRC Benátky. Dorazila většina členů, jen pár děvčat se omluvilo. Projednávali jsme členství, závodní sezónu a také blížící se sranda závody, které pořádáme. Vše jsme projednali v klidu a na všem se domluvili. Honza, Zdenek, Evža a Mates se rozhodli, že již nechcou být členy WRC ČR, ale chtějí zůstat mezi našimi neoficiálnímy členy. Proto i na webu budou mít své nové místo, již ne mezi oficiálními členy. 

Všem členům děkuji, že si udělali čas a dostavili se na schůzi a my mohli vše projednat a odhlasovat. 

   

1.1.2008 se konala Novoroční vyjížďka, které se zúčastnili: Evža, Merrill, Zdeněk Malý, Mojmír, Hanča, Peťa a Pája a později se přidal i Honza. Lucce se bohužel nepodařilo naložit Dakotu do vozíku, tak nemohla dojet. Počasí nám docela přálo. Objeli jsme Chomoutovské jezero. Koníci byli až moc veselí, ale naštěstí nikdo nespadl a všichni jsme se v pořádku vrátili k Peťovi na zahradu, kde jsme si opekli kabanos a trochu popili, i když některým nebylo po Silvestru zrovna nejlépe.

Evža, Merrill, Hanča Peťa a Mojmír

Honza, Merrill, Evža