DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Rok 2009

V sobotu 28.listopadu 2009 se v Horecké stodole konal Galavečer WRC k 20. výročí vzniku klubu... Akce byla moc dobře připravená, byly k vidění  různé fotky ze vzniku WRC, první přeložená pravidla, kalendáře závodů (oproti dnešním se jelo jen pár soutěží v roce) a spousta dalších věcí:) Hlavním bodem galavečera bylo předávání různých ocenění jak zakládajícím členům, tak členům, kteří aktivně propagují WRC jak u nás, tak v cizině, dále sekcím, které pořádají závody pro začínající a nové členy a také dostali diplomy a přezky mistři a šampioni WRC 2008 a 2009.. Další ocenění předávali zástupci slovenského klubu za spolupráci s WRC... Jedno z ocenění si odnesl také náš předák Peťa z rukou prezidenta SAWR.... Akce byla skvěle připravená, hrála skvělá hudba, kapela Hubertus :)

Další sobotu 14.11.2009 jsme pořádali 2.ročník Trail Rides... Letos se nám sjelo 22 koní, sešli jsme se opět u kolbiště v Benátkách a kolem půl 11 pomalu vyrazili na cestu... Jako master jel předák Peťa s Jackynou, který vedl lot kolem Chomoutovského jezera, přes Chomoutov po hrázi až na Loveckou chatu.... Na chatě jsme si pro účastníky připravili pár soutěží, u kterých se všichni dostatečně vyřádili :D První bylo mini-maxi, které vyhrála Peťa s Enrikem (cca 120cm), hned za ní byla Katka se Šarpem a třetí skončila Peťa s Enzem.... Další soutěží byly barely, v kterých vyhrála opět Peťa s Enrikem, před druhým Zdenkem s Lessíkem a třetím Honzou s Hoblem... Poslední soutěží byl "barel-panák". Klasická trať barelů, jen v trochu menším vydání a na posledním barelu byl nachystán panák slivovice-úkolem bylo proběhnout co nejrychleji trasu, kopnout do sebe panáka a rychle běžet zpět do cíle... Snad poprvé jsme viděli i Merrilla v akci, když běžel po svých :D  Snažili se všichni, co mohli, ale první místo si opět odnesla Peťa, druhý byl Evža a třetí byla Jíťa... Pro první místa jsme měli připraveny ohlávky pro koně, které věnovala Peťa :D Jelikož všechny soutěže vyhrála, tak se cen vzdala a rozdala je ostatním účastníkům... Nakonec si každý odvezl něco malého pro svého koně... Po soutěžích jsme se šli všichni naobědvat a poté se vydali na dobrodružnou cestu domů..  Malas se s holkama vsadil, že dostane Šaka přes vodu (ten přes ni zásadně nechodí).  Po asi hodinovém snažení to Honza vzdal, ikdyž už byl po kolena v Moravě, tak se Šak nenechal přemluvit.. Dalším koníkem, kterému se do vody nechtělo byl Dareček od Anet... Nakonec si na něj sedla Peťa a do vody ho dostala :)  Vše naštěstí dopadlo dobře, všichni se v pořádku vrátili domů a my můžeme považovat sezónu 2009 za ukončenou :) 

Fotky najdete na: http://babuna.rajce.idnes.cz/, http://horrsinka.rajce.idnes.cz/ a http://acijka.rajce.idnes.cz/

       

V sobotu 31.10.2009 se ve Velké Bystřici u pana Kubeši a jeho pasofiňáků konal 1.Cabalgata de Huberto.. Hubertovy jízdy se zúčastnila Peťa s Enrikem a Věrka s Enzem :D Výjezd byl z Bystřice směrem k hvězdárně v Lošově, kde bylo na louce přichystané malé občerstvení pro jezdce.... Poté se jelo přes Mariánské údolí zpět do Bystřice... Po návratu na jízdárnu byla jízda zručnosti a soutěž v lasování soupeřů, bez koní.... Holky si premiérového huberta náramně užily, počasí také krásně vyšlo, takže co vím by si mohly přát??? Snad jen další skvělou vyjížďku se super lidmi :-)

Fotky najdete na: http://kattty.eu/kone/1.Cabalgata_de_Huberto.html a http://acijka.rajce.idnes.cz/

Fotky od Věrky:

Ve středu 28.10.2009 se jako každoročně konala Hubertova jízda na Lovecké chatě v Horce nad Moravou.. Start byl naplánován na 10 hodin, ale mírně se posunul, kvůli dvoum opozdilcům, kteří píchli kolo na vozíku :-D Byla to Lucka s Chary a její kamarádka, tak musely dojít ze Skrbeně po kopytě, ale jsou to holky šikovné a zvládly to velice rychle :-)  Celkem se do Horky sjelo kolem 25 koní, kteří se vydali na hodinovou projížďku okolními lesy... Jako liška jel pan Sedláček a zároveň také Sonča Bráblíková.. Po příjezdu na chatu byl pro jedzce připraven bohatý program. Nejdříve se jel parkur v hale, pak stužkový závod, kterého se zúčastnila Lucka s Chary, poté Mini-maxi, kde zvítězil skoro nejmenší koník :-),  pak byla hodně zajímavá židličková a nakonec se jely barely, kde vyhrál Zdena Kráčmar s Lesíkem.... Vítězové všech soutěží si odvezli moc pěkné ceny a celá Hubertova jízda byl pěkně nachystaná :-)

Fotky najdete ve fotogalerii :-)

Další sobotu 24.10.2009 pořádal Čimba již tradiční Hubertovu jízdu v okolí Úsovského zámku... Letos se sjelo přes 90 koní, mezi nimi bylo i pár lidiček od nás: Peťa s Jacky, Kačka se Samem, Pája s Víďou, Peťa s Enrikem, Barča s Enzem, Lucka s Charlotkou a taky jeli naši kamarádi: Evža s Vendulkou, Merrill s Lukarem, Honza a Hobl, Radek a Hanes, Mira a Arnošt a Zdena s Lessem... Výjezd byl naplánován na 10:30, sraz jako vždy na zámeckém nádvoří... Projeli se okolní louky, kde kdo chtěl, tak si mohl zaskákat, zbytek na něj počkal... Přejelo se do sousední vesnice Medlova, kde na účastníky čekal pěkný výběh do kopce :-) Dále se jelo na hřiště do Hlivic, kde už čekalo pohoštění ve formě guláše nebo klobásek a taky něco na pití a na zub pro všechny... Z Hlivic se už jelo zpět do Úsova, přes moc pěkný les a přes louky a pole... Na konci se ještě losovalo selátko, ale nikdo z nás bohužel neměl to štěstí... Snad příště... Jinak byla Hubertova jízda moc pěkně připravená, až na počasí, které trochu pozlobilo to byl krásně vydařený den.... Příště zas :-)

Fotky od Věrky Zinkové najdete na http://acijka.rajce.idnes.cz/

   

V sobotu 17.10.2009 byla Peťa s Enrikem a Barča s Enzem na Hubertově jízdě, která se jela z jízdárny v Karlově do Arctic clubu v Křížově.... Původně se chystal i předák, ale odradilo ho ranní škaredé počasí... Pršelo a pršelo.. Na Karlově se ale déšť přeměnil ve sníh :-) Vyjížďka byla pohodová, sjelo se asi 25 koní a jezdců, kteří se po celou dobu dobře bavili :-)

Fotky jsou od Katky Šestákové: http://babuna.rajce.idnes.cz/

 

V neděli 4.10 byla Kejty Venská se svým hřebcem Lucarellim ve Spomyšli kvůli licentování  a uchovění Lůcy... Vše dobře proběhlo, Kačka Lůcu předvedla ve všem chodech a poté ve skoku ve volnosti a výsledkem bylo úspěšné uchovnění tohoto hřebce... Gratulujeme :-)

Další víkend 19.-20.9.2009 se v Koryčanech konalo mistrovství ČR WRC... Naši sekci reprezenotvala Anička se Subarem, Pája s Víďou a Peťka s Enrikem... Po brzkém ranním vstávání a příjezdu na veterinární přejímku holky ustájily koníky a šly sledovat průběh mistrovství... Po obědě jsme se začly pomalu, ale jistě chystat koníky... Během trailu jsme již měly nasedláno a šly jsme opracovávat.... Rychlostky se jely kolem 4hodiny odpoledne a první soutěží byly tyče. Jako první jela Anička se Subou, kteří v tyčích vybojovali krásné 3.místo! Další jela Peťa s Enrikem, kteří dojeli na pěkném 5.místě a jako poslední z naší sekce jela Pája s Víďou, a ty skončily na 4.místě :-) Další soutěží byly barely, zde už jelo více jezdců... Holky za sebou jely ve stejném pořadí jako v tyčích, nejlépe si vedla Pája s Víďou které skončily na krásném 2.místě (o 0,06s za Verčou s Liptonem!), Anička se Subou skončila na pěkném 4.místě a Peťka s Enrikem na 6.místě. Děkujeme holkám za pěknou reprezentaci sekce!!! Peťovi za odvoz, našemu týmu za podporu a povzbuzování a Ádě za pěkné fotky! Díííky všem :-)

Fotky najete na: http://horrsinka.rajce.idnes.cz/ , http://ikinka.rajce.idnes.cz/, http://gumiii.rajce.idnes.cz/ , http://kayecek.rajce.idnes.cz/ , http://babuna.rajce.idnes.cz/ , http://www.albumfotek.cz/ABBEY/ .... A určitě ještě na poustě dalších adres :-)

O víkendu 4.-6.9 2009 se na Pardubickém závodišti konala výstava Koně v akci... Na výtavu se vydala Peťa se svým haflošem Enzem a fotografkou Káťou... Enzík měl VIP stájový apartmám přímo v areálu závodiště a Peťa s Katkou spaly v autě.. Každý den se Peťa s Enzem zúčastnily slavnostního průvodu před hlavní tribunou, v pátek a v neděli navíc měli vyhrazený prostor 10 minut v hlavním programu. Dále jeli barely a tyče (na trávě a po dešti, tak to nic moc nebylo :-( )... V sobotu šli navíc s Enzem ( za doprovoru kavaleristů, haflingů,městské policie na kladrubských koních a kapely na voze taženém párou chladnokrevníků) do slavnostního zvacího průvodu do centra Pardubic... V sobotu večer byl na víc country bál, na kterém se všichni přes velkou zimu pěkně zahřáli :-)  Zlatým hřebem doprovodného programu haflingů byl nedělní dostih, ve kterém se utkalo 7 dvojic a nejrychlejší byla Peťka s Enzíkem!!!! Moc gratulujeme za skvělé výkony a úspěchy!

Pár fotek od Katky Šestákové... a na webu: http://babuna.rajce.idnes.cz/

 

 

V sobotu 22.8.2009 jsme se vydali na westernové závody typu "B" do Černé Vody... Jelo nás docela hodně, taková menší výprava na závody :-) Jela Peťa s Enzem a Enrikem, Lenka s Jackynou, Anička se Subíkem a Pája s Víďou.. Lenku, Aničku a Páju s koníkama vezl předák Peťa a Peťka se svými oři jela svým vozíkem.. Jako první z nás jela Lenka s Jackynou western plesaure (4 dvojice),kde skončila na 4.místě, další soutěží byl w.horsemanship (5 dvojic), kde jela opět jen Lenka a skončila opět na 4.místě.... Po polední pauze následovaly rychlostky, kde jela Peťa, Anička a Pája... První se jely tyče (5 dvojic). kde si Anička se Subíkem vyjela skvělé 2.místo, Peťa s Enrikem 4.místo a Pája s Viďou 5.místo.... Další se jely barely (6 dvojic), kde se na 1.místě umístila Pája s Viďulí, na 2. Anička se Subíkem, na 4.místě Peťa s Enrikem a na 5.místě Peťa s Enzem...... Myslím, že závody můžeme považovat za hodně úspěšné pro naši sekci!!! Díky všem za účast a za pomoc, a Ádě děkujeme za fotky! Více fotek ve fotogalerii :-)

 

 

O víkendu 8.-9.8.2009 se vydala Peťa s Enrikem a Enzem na mistrovství malých koní do Hodějic u Slavkova. V sobotu se zahajovalo slavnostním průvodem obcí Hodějice, kde si Peťa poprvé vyzkoušela dámské sedlo (bohužel s příliš krátkou sukní :-D), poté se jel první parkur, kde se Peťa s Enzem umístila na skvělém prvním místě! Po parkuru už měli závodníci padla a mohli se kochat uměním mistrů vozatajců. Další den se začínalo opět parkurem, kde se Peti a Enzovi opět dařilo a bez trestných bodů se probojovali do rozeskakování, kde nakonec obsadili 2. místo! Po parkuru se jela drezura, kde se Peťa umístila na 4.místě.... Celkově se tedy po drezuře Peťa s Enzem umístila na pěkném 4.místě! Na závěr se jel ještě dostih, kde se Enzík "dovalil" na 4.místě :-) Peti a Enzíkovi moc gratulujeme ke skvělým úspěchům!!! Fotky jsou od Katky Šestákové http://babuna.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_republiky_malych_koni_a_IV.rocnik_v_orbe_konmo_Hodejice_8.-9.8.09/

 

V sobotu 1.8.2009 se v Rožnově pod Radhoštěm konaly westernové závody "A". Na tyto závody se vydala Peťa s Enrikem a Enzem do rychlostních soutěží... Bohužel jak je známo, v Rožnově jsou proti rychlostkářům a to se podepsalo i na startu naší dvojice... Po příjezdu do rožnovského areálu bylo Peti oznámeno, že se rychlostky už jely  a že má smůlu :-(... Pak ale Peťa zjistila, že to pravda není a že byly sprostě zrušeny, i přesto, že byli nahlášeni jezdci... Po rozmluvě s rohodčím Havlíkem si Peťa rychlostky odjela, odvezla si první a druhé místo a ponaučení, jak se k rychlostkářům chovají někteří "pořadatelé" oficiálních westernových soutěží...  Myslím, že je to hodně sprosté!!! Peti přejeme hodně úspěchů na jiných "normálních" závodech...

 

 

V úterý 28.7 a ve středu 29.7 2009 se na Ranči Mustang ve Veselíčku konal již druhý kurz westernového ježdění s Klárou Šálkovou.. Kurzu se zúčastnila Anička se Subíkem a byla moc spokojená s průběhem kurzu a hlavně s novými poznatky, které se dozvěděla od trenérky Kláry Šálkové... Už se těší na další kurzík :-) Pár fotek od Ketty, díky.

   

V neděli 12.7.2009 se v Trojanovicích konal další ročník Western Show (pořadatelé Markétka a Ivo Rárovi).. Show se měla zúčasnit Anička se Subou, Pája s Víďou a Peťa s klukama... Nakonec ze zdravotních důvodů Viďule a Subíka jela jen Peťa s Enrikem a Enzem... Zúčastnila se celkem 3 soutěží a nevedla si v tak hojném počtu startujících vůbec špatně :-) V tyčích (18 dvojic) si vyjela pěkné 12.místo, v barelech (17 dvojic) na 7 místě a v arabské jízdě (13 dvojic) na místě 6! :-) Western show byla jako každoročně skvěle připravena. Diváci mohli shlédnout spoustu scének a akčních jízd džigitovky v podání Markétky a Ivo Rárových.... Děkujeme Peti za účast a těšíme se na další ročník. Snad už nás na Western Show pojede víc :-D

Fotky jsou od Katky Šestákové.... Dííky :-) http://babuna.rajce.idnes.cz/

 

Další sobotu 4.7.2009 jsme na Lovecké chatě v Horce nad Moravou pořádali další, již 2. Srandamač 2009, opět ve spolupráci s JK Štarnov.. Celkem se na srandazávody sjelo kolem 40ti jezdců, kteří své síly porovnali v šesti disciplínách, ve dvou parkurech (do 60 cm na limitovaný čas a do 80 cm s rozeskakováním) a ve čtyřech westernových disciplínách (w.horsemanship, trail, barrel race a pole bending)... Začátek byl naplánován na 9:00 hod, ale kvůli technickým problémům se trošku opozdil.. :-) Dekorování proběhlo do 6.místa, každý z dekorovaných dostla krásnou stuhu a snad užitečné věcné ceny..

V parkuru do 60 cm na limitovaný čas 29s (17 dvojic) si nejlépe vedla Agáta Sívková s Carusem, druhá skončila Daniela Spáčilová a Libra, třetí byla Sylva Hanzlíková s Bumbou, čtvrtá Lucka Spáčilová a Ben, pátá Gabča Polívková s Britanikem a šestá byla Radka Hanzlíková a Kyberit.

              

Další parkur do 80 cm s rozeskakováním (14 dvojic), kde se do rozeskakování probojovalo 7 dvojic, vyhrála Sylva Hanzlíková s Bumbou, druhá skončila Peťa Musilová a Enzo, třetí byla Daniela Spáčilová s Librou, čtvrtá Venda Pávková a Lukáš 5, pátá Radka Hanzlíková a Kyberit a šestá dojela Lucka Spáčilová s Benem..

 

 

Další dopolední disciplínou byl western horsemanship (13 dvojic), nelépe si vedla Lenka Gillarová a Born on a Hill, druhá byla Marťa Vláčilová s Coulou, třetí byla Míša Černochová a Avelanche, čtvrtá Pavča Svobodová a Britanikem, pátá Denča Kalavská a Joe Freckeles Cody a šestá skončila Jana Mičolová a Pure Shine Dunnit.. :-)

Po polední pauze následoval trail (17 dvojic). Nástrahy trailu nejlépe zvládla Pavča Svobodová s Britem, v těsném závěsu za ní skončila Zdenka Juráňová a Red Dressed Olena, třetí místo obsadila Denča Kalavská s Codym, místo čtvrté si vybojovala Jana Mičolová a Pure Shine Dunnit, páté místo patřilo Aleně Dlouhé na Darcon Dunnit Power a na šestém místě skončila Míša Černochová a Avelanche..

 

V barelech se mezi sebou utkalo 14 dvojic a prvenství získala Jana Malá a Samuel Gadda, druhé místo obsadila Peťa Musilová s Enrikem, třetí místo patřilo Petru Juráňovi na Niře, na čtvrtém místě dojela Kačka Doláková s Rockym, páté místo si vybojovala Peťa Musilová s Enzem a šesté místo Marťa Zobáčová s Nirou :-)

 

 

V tyčích se utkalo 11 dvojic a první místo obsadila opět Janča Malá a Samuel Gadda :-) Druhé místo si vyjela Kačka Doláková s Rockym, třetí místo si překvapivě vyjel Merrill s Lukýškem, místo čtvrté patřilo Petru Mertovi s Blue Spring, páté místo bylo Anči Šťotové s Lessem a šesté místo Peti Musilové s Enrikem..

  

Po rychlostkách jsme ukončili 2.Srandamač 2009 rozdáním posledních pamlsků. Všem, kteří pomohli s hladkým průběhem celého dne mockrát děkujeme, panu rozhodčímu Daňkovi a Andy Frankové, kteří spravedlivě posuzovali všechny soutěžící... Poděkování patří i všem sponzorům, kteří na Srandamač poskytli sponzorské dary....A hlavně děkujeme všem závodníkům, kteří se přijeli na Srandamač pobavit a zazávodit si a také doufáme, že na dalším srandamači se opět uvidíme!!!! Možná už v září?? :-))

Fotky od různých autorů: http://babuna.rajce.idnes.cz/, http://bauerova.rajce.idnes.cz/, http://westerngirls.rajce.idnes.cz/, http://klarafaf.rajce.idnes.cz/, http://kattty.eu/,

V sobotu 13.6.2009 se na Lovecké chatě v Horce nad Moravou konaly další westernové závody typu "D" a "C". Jedinou zástupkyní naší sekce byla Peťa se svým duem Éček, Enrikem a Enzem.. V typu "D" si Peťa premiérově odjela western plesaure s Enzem, kde skončily na pěkném 5. místě. Poté si spolu odjeli trail, ale Enzovi se moc nelíbila branka, tak se bohužel neumístili... Po trailu následovaly rychlostky "D" a "C" dohromady (pro koníky docela drsné).. S Enzem jela Peťa barely "D", kde si vyjela pěkné 5. místo, S Enrikem barely a tyče "C", v barelech skončili na krásném 3.místě a v tyčích na místě pátém!!! Děkujeme za pěknou reprezentaci sekce!!!

 

V pondělí a úterý 25.-26.5.2009 pořádal Pavel Roman na svém ranči ve Veselíčku westernový kurz se známou českou jezdkyní a trenérkou ing. Klárou Šálkovou.. Kurz začínal v pondělí ráno a během celého dne se vystřídalo cca 12 jezdeckých dvojic... P.Šálková se každému zájemci jednotlivě věnovala a poradila se vším, co bylo potřeba... Kurzu se zúčastnila Anička se Subíkem, nasbírali spoustu nových poznatků a zkušeností a určitě je brzy předvedou na některých westernových závodech... A těší se na další kurz :-)

Fotky najdete ve fotogalerii...

Další sobotu 16.5.2009 se Peťa s Enzem a Enrikem vydala na westernové závody "C" a "D" do Černé Vody. Premiérově jela Peťa s Enzem trail, ale Enzíkovi se moc nelíbilo couvání mezi kužely a za to bohužel dostali nulové skore.... Škoda, pro příště to pilně natrénují :-) ... Do rychlostek se Peťa přihlásila s obouma klukama. První se jely barely, Peťka dojela s Enrikem na pěkném druhém místě a s Enzem na místě třetím. Poté následovaly tyče. Peťa projela slalom rychelji opět s Enrikem a odvezla si krásné druhé místo, s Enzem byla opět na pěkném třetím místě. Peťa dostala za svou snahu pěkné poháry do sbírky, stuhy a moc pěkné věcné ceny! Děkujeme Peti a klukům za super reprezentaci naší sekce!!!  

 

V sobotu 9.5.2009 se v Hipocentru Koryčany konaly westernové závody typu "B". Na závody jsme jeli jen s Víďou od rychlostek. Kvůli veterině jsme museli vyjíždět už po 6 ráno a čekali jsme na soutěž až skoro do půl 8 do večera :-(  Přes den jsme se aspoň podívali na horsmeny, reiningy atd. Původně se měly jet rychlostky už po 6 hodině, ale nějak se nestíhalo, tak se start posunul. První se jely tyče, ve kterých jely jen 4 soutěžící. Vítězství se odvezla Pája s Víďou:-)  V barelech už jelo soutěžících 5, a první místo si odvezla Verča Veselá s Liptonem, druhá byla Pája s Víďou :-) Z Koryčan jsme si odvezli moc pěkné poháry a stuhy... Těšíme se na další akci :-)  Peťovi děkujeme za odvoz a za pomoc s Víďou :-)

Fotky jsou ve fotogalerii a další snad seženem a přidáme brzo.

 

V neděli 3.5 2009 se na Lovecké chatě v Horce nad Moravou konaly westernové závody typu "B"... Dopoledne se jel trail a reining mládeže a amater a odpoledne reining junior a senior a nakonec se jely barely a tyče mládež i open... Jediným zástupcem naší sekce byla v rychlostkách Pája s Víďou.. Soutěžících se bohužel moc nesešlo :-( V mládeži jel dokonce jen jeden soutěžící a v otevřené 4, hodně malá účast... V barelech se Vídě a Páje docela dařilo a odvezly si pěkné 2. místo :-) V tyčích už to bylo opět trochu horší a holky skončily na posledním 4. místě.... Snad to bude příště lepší... Děkujeme Peťovi za odvoz a Jarče a Klárce za pomoc :-)

Fotky jsou ve fotogalerii...

 

Další sobotu 25.dubna 2009 jsme se vydali na drezurní závody do Lhotky u Hranic. Předák Peťa vezl Jarču s Balantýnkou a se Samíkem. Výjezd byl brzy ráno a po delším hledání jsme úspěšně dorazili na místo.. Dá se říct, že jsme tam dojeli skoro první :-)) Jarča se šla zaregistrovat a v 9 hod začla první drezura. Jarča jela nejdřív se Samem a svou moc pěknou jízdou si v drezuře Z2 vybojovali krásné druhé místo!!! Další drezuru L4 už jela s Ballantines a jízdu zakončily na pěkném 3. místě... Jarče a koníkům moc gratulujeme a těšíme se na další drezurní závody :-)

Fotky najdete ve fotogalerii....

 

V sobotu 18. dubna 2009 jsme pořádali další westernový kurz se známým českým trenérem a skvělým jezdcem Pavlem Orlem.. Kurz probíhal u pana Sedláčka na Lovecké chatě  v Horce nad Moravou, začátek byl v 8:00 hod ráno a jezdilo se cca do 17:00 hod odpoledne. Kurzu se zúčastnilo 6 dvojic, každé se Pavlík věnoval hodinu ráno a hodinu odpoledne. S každým probral vše, co bylo potřeba a každé dvojici předal mnoho cenných rad, jak postupovat s dalším výcvikem.  Pavlovi děkujeme, že si na nás udělal čas a brzy se můžeme těšit na další westernový kurz pod jeho vedením :-) 

Fotky najdete ve fotogalerii :-)

V sobotu 11. dubna 2009 jsme pořádali již 3.ročník Srandamače, letos premiérově ve spolupráci s JK Štarnov.. Srandamač jsme pořádali v areále pana Sedláčka na Lovecké chatě v Horce nad Moravou. Celkově se sjelo přes 34 koní z blízkého okolí, ale i z větší dálky (holky ze Zlína :-)) Soutěže jsme měly rozdělené na 3 dopolední parkury a 3 odpolední wetsernové disciplíny (trail, barely, tyče). Všechny soutěže byly hodně obsazené a výkony byly hodně vyrovnané. Prvním parkurek byl do 50cm, 1.místo obsadila Iva Čočková a Argo, 2.místo: Gabča Polívková a Ferdinand, 3. místo: Terka Pruknerová-Kyberit, 4. místo: Venda Pávková-Lukáš 5, 5.místo: Sylva Hanzlíková-Bumba, 6. místo: Jarča Neplechová-Samuil. Dalším parkurem byl 60-70cm, kde se na 1.místě umístila Peťa Musilová a Enriko (nejrychlejší jízda ze všech parkurů), na 2.místě: Sylva Hanzlíková a Bumba, 3. místo: Lucka Janásková a Chasseur, 4. místo: Miwu Hradilová-Enzo, 5.místo: Terka Pruknerová-Kyberit, 6.místo: Jarča Neplechová-Samuil. Poslední parkur byl nejvyšší a to 70-80cm s rozeskakováním, do kterého postoupily jen dvě jezdkyně a to Janča Jořenková a Iva Čočková.. Vítězství si odvezla Janča s Enzem a druhá skončila Iva s Argem. Na 3. místě doskákala Peťka Musilová a Enriko, na 4. místě dojela Kejty Venská se Samaelem a 5. místo si odvezla Venda Pávková s Lukášem 5.. Po polední hodinnové pauze byl nachystán trail, kde největší problém pro většinu jezdců byla branka... Ne a ne ji zavřít :-) 1.místo si odvezla Iva Čočková a Argo, 2. byla Pavča Svobodová s Britanikem, 3. dotrailovala Marťa Vláčilová s Fráňou, 4. místo: Anička Čočková a Irv Abana, 5. místo: Sonča Bráblíková a Jack, 6. místo: Janča Malá a Samuel Gadda... Po trailu následovaly rychlostní soutěže, kde v barelech (nejvíce obsazená soutěž, 25jezdců) zvítězila Pája Doubravová s Víďou, druhá skončila Janča Malá a Samuel Gadda, 3. místo obsadila Blanka Mráčková a Pretoria Sussan, 4.místo: Anča Šťotová a Less, 5.místo: Lenča Weiglová a Beruška, 6.místo: Honza Malaska a Hobart.. Poslední soutěží byly tyče. 1.místo si vyjela Blanka Mráčková a Pretoria Sussan, 2.místo Pája Doubravová a Víďa, 3.místo: Janča Malá a Samuel Gadda, 4.místo: Peťa Musilová Enriko, 5.místo: Lenča Weiglová a Beruška, 6.místo: Peťa Musilová a Enzo.. Všem jsme předali krásné a velké stuhy, hodnotné věcné ceny a spoustu dobrot a granulí pro jejich čtyřnohé miláčky!! Děkujeme za účast a těšíme se na další Srandamač!

Závěrem chceme poděkovat všem, kteří nám se Sranďákem pomohli: Peťovi-předákovi za organizování celého dne, dekorování a předávání cen!!! Peťce Pánkové za její úžasnou administrativní pomoc!!! Evče Sobotkové za moderování celého dne!! Panu Sedláčkovi za vypůjčení areálu!! A samozřejmě Miwu, Janče, Gabče, Lubovi, Lůce, Ádě, Klárce, Jirkovi, Lence za pomoc se stavěním parkuru a trailu a celkově za pomoc s hladkým průběhem celého dne.... Ale hlavně JK Štarnov za skvělou spolupráci!! Díííky moc všem!!!!

Samozřejmě nesmíme zapomenout na sponzory, bez kterých by jezdci nedostali takové ceny :-) DĚKUJEME!!!!

Firma Alavis: www.alavis.cz

Firma Fitmin-Dibag: www.fitmin.cz

Jezdecké potřeby Horse: www.horse-jezdeckepotreby.cz

Jezdecké potřeby Zooprodukt: www.zooprodukt.cz

Zdenka Balcárková

Obec Štěpánov: www.stepanov.cz

Kate Maiksnerová: www.kone-maiksnerovi.wbs.cz

Monča Pektorová sedlářství

 

Více fotek najdete v naší fotogalerii 2 a na: http://horrsinka.rajce.idnes.cz/ , http://kone-a-ponici.rajce.idnes.cz/ , http://kattty.rajce.idnes.cz/ , http://picasaweb.google.com/beckofotky/Horka114Srandamac?authkey=Gv1sRgCMa_qZWd98y77gE&feat=directlink#

V sobotu 4.dubna 2009 se na Lovecké chatě v Horce nad Moravou konaly westernové závody "C" + "D". Byly to letošní první závody pro začínající jezdecké dvojice. Z naší sekce jely 3 naše nové členky se svými koníky: Janča Jořenková a Enzo, Peťa Musilová a Enriko a Jarča Neplechová se Samuilem. Jarča jela western hormsemanship a western pleasure "D", ale Samík trošku protestoval, tak se jim první start moc nevyvedl. Odpoledne jela Jarča se Samoušem w.horsemanship a w.pleasure "C", tentokrát už si Samík dal říct a společně si vyjeli pěkné 6. místo ve w.pleasure a 7.místo ve w.horsemanshipu. Janča jela s Enzem trail "D", Enzovi se pro změnu moc nelíbila branka a tak se u ní trošku zdrželi, ale celkově si za trail odvezli 8.místo :-)  Poslední starty už byli jen na Peťce a Enrikovi, rychlostky byly zároveň "C" i "D", tak se to koníkům moc nelíbilo, tolik startů najednou, ale i přes to Peťa s Enrikem bojovala ze všech sil a odvezla si z barelů 2x4. místo a z tyčí 1x5.místo. Z naší "stáje" jela ještě Peťka s Hernuškou a Merrill s Lukyšem. Peťa si odvezla 3. místo za halter "D" a 6.místo za w.pleasure "D".. Odpoledne si odjela svou premieru na páce a také si vedla s Hernou velice dobře :-) Merrill s Lukýškem jeli jako vždy rychlostní soutěže "D". Lukýšek si vzpomněl na svá mladá léta a pěkně to v rychlostkách rozjel, odnesl si pěkné 6.místo z tyčí. Tak většina "nováčků" má svůj první start za sebou a hurá na daší závody :-)  Děkujeme všem za reprezentaci sekce a stáje :-)

Fotky jsou ve fotogalerii :-) Nádherné fotky najdete na: http://galerie.albumfotek.cz/25620/                                                                                                       http://galerie.albumfotek.cz/25643/

 http://picasaweb.google.com/beckofotky/ZavodyHorka?authkey=Gv1sRgCOXfhsnB3KqrVQ&feat=directlink#

   

V neděli 22. března 2009 jsme trochu netradičně zavítali na drezurní závody do Horní Suché. Jarča jela se svou kobylkou Ballantines první letošní drezurní závody, a na první start si vedly velice dobře.. I přes docela problémovou cestu, kdy po příjezdu si stihla Týnku opracovat asi 10 minut, se umístila v drezuře st. L na skvělém druhém místě a  v drezuře st. S také na krásném druhém místě.. Jarče moc gratulujeme a těšíme se na další skvělé výsledky :-)  Více fotek ve fotogalerii..

 

V sobotu 28. února 2009 pořádal Western club Bohuňovice country bál se skupinou Zlomeňáci... Začátek byl v 20:00 hod.... Dodohli jsme se a jeli jsme se (aspoň někteří) pobavit... Celým večerem provázela taneční skupina Máta, která po svém vystoupení vždy nabídla všem zúčastěnným, aby si i oni vyzkoušeli taneční kroky různých tanců...  Zájemců na tančení bylo opravdu hodně a u některých jsme se dost zasmáli :-) Večer jsme si všichni užili a kolem druhé hodiny ráno jsme vyráželi domů :-)

 

O víkendu 31.1 - 1.2 2009 jsme na Lovecké chatě v Horce nad Moravou pořádali westernový kurz se známým českým jezdcem a trenérem Pavlem Orlem... Celkem se zúčastnilo 8 jezdců se svými koňmi (Peťa P. a Herna, Peťa M. a Enzo, Lucka P. a Chary, Lucka H. a Démon, Sonča a Jack, Kája s Viky, Denča s Codym a Verča s Šamonty),, kteří byli rozděleni do dvou skupin... Každá skupina šla dvakrát denně jezdit... V sobotu jsme začínali v 8 hod ráno. Nejdříve se všechny slečny předvedly, jak rozhýbávají a opracovávají své koníky. Poté si je Pavel rozdělil do dvou skupin... Jedna skupinka zůstala v hale (Peťa, Peťa, Lucka, Lucka) , druhá šla ven (Sonča, Kája, Verča, Denča). Po prostřídání všech jsme se naobědvali a po obědě se šlo opět do haly... Jezdilo se cca do půl čtvrté, pak měly holky až do nedělního rána pauzu... V neděli jsme začínali v 9 hod stejným způsobem jako v sobotu... Jen skupinky se přehodily.. Pavel se ochotně každému věnoval, poradil s čím bylo potřeba a všichni jsme si odnesli spoustu nových poznatků a informací.... Pavlovi moc děkujeme, že za námi přijel a poradil nám a panu Sedláčkovi děkujeme za poskytnutí haly :-)  Na dalším kurzu se už pracuje, tak se už můžete těšit :-)

Fotky najdete na našem rajčeti http://wrcbenatky.rajce.idnes.cz/ dále u Ádi http://horrsinka.rajce.idnes.cz/ a u Páji http://pajiska.rajce.idnes.cz/ .... Díkyy všem za fotky.

 

1. ledna 2009 jsme společně s JK Štarnov pořádali Novoroční vyjížďku... Výjezd byl ve 13:00 hod z Benátského kolbiště....  Před jednou hodinou se pomalu začali sjíždět jezdci na svých koních... Jako poslední přijela jedna z nějdůležitějších osob, která dovezla stužky, Jaruška :-) Po jejím příjezdu jsme ostužkovali jezdce a po společném fotu se 13 dvojic vydalo na mrazivou novoroční vyjížďku.... Trasa nebyla dlouhá, byla pro tohle zimní počasí akorát.. Jelo se kolem Huzovky do Moravské Huzové, odsud se přešlo směrem na libošské louky a po nich se jelo zpět do Benátek.. Na kolbišti už byl rozdělaný oheň a kdo chtěl mohl si opéct kabanos... Vyjížďka se vydařila, až na omrzliny některých účastníků :-D

Fotky najdete na: http://horrsinka.rajce.idnes.cz/