DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Rok 2011

 

 

Dne 26.12 jsme vyrazily do Moravičan na Štěpánskou vyjížďku, kde se všichni zúčastnění sešli a vyrazili po okolí směr na Úsov a zpět..poté se posedělo v místní hospůdce kde hrala živá hudba a pak se to rozuteklo domů.. Škoda, že počasí stálo za nic, ale aspoń nepršelo :-)

Fotky z akce : http://wrcbenatky.rajce.idnes.cz/Stepanska_vyjizdka_26.12.2011/

 


3.12 aneb do Choliny přijel Mikuláš !! :-D Opravdu vydařené setkání u přátel v Cholině.. Na začátek se odsoudily zlobivé děti, které řekli básničku a dostali od čerta Lucky perník :-) jelo se kolem Choliny lesem přes louky a tak rlzně přes bílsko :-) koně byli pěkně natěšení a tak nám to nekterým hezky ukázali jak umí dovádět :-) po příjezdu z5 bylo připraveno občerstvení a mohlo se posedět a popíjet až do nevidim :-)) Přístě zas !!


o týden později 26.11 pořádala super banda z Krnova přítelskou vyjížďku, která byla prlná přátel, smíchu a dobrodružství, když se jelo lesem :-D koníci byli živoučcí jako obvykle :-) není nad to když se sejde pár koní a super banda a někam se prostě vyjede :-) peťulka sebou vzala i malou haflingu Monu, která nám ukázala že jí nic nezastraší, ani ta vyjížďka..Těším se moc na další takovou akci :-))


Naše sekce pořádala další hubertku, která se konala 19.11 sešlo se zde kolem 35 koní a počásí nám celkem přálo ..Lot vyjel kolem půl 11 po okolní krajině až do Krnova, kde byli připraveny skoky, kterých se mohl zůčastnit opravdu každý :-) dále jsme pokračovali za střeňský nadjezd, kde proběhl dostich jak velkých tak i malých koní a bylo se opravdu na co koukat :-) další směr jsme nasadily na šinclák, kde si koníci odpočinuli a jezdci se mohli občerstvit uzeninami a pivkem nebo prostě tím na co měli chuť.. poté jsme se vydali směrem domů, kde jsme předali ceny vítězům z prakuru a dostihu velkých a malých koní.. večer jsme se sešli v místní hospodě v Dělňáku na soude a jelikož letošní soudce byl Evžus, tak bylo opravdu veselo a tresty byli přiměřené přestupkům cheeky.těšíme se na další sezonu..

Fota najdete zde : http://acijka.rajce.idnes.cz/Hubertova_jizda_Benatky...19.11.2011/


 

  • 22.10. Jsme se zůčastnily Hubertovy jízdy v Úsově, kde se jako každý sešlo hodně koní z naší sekce a přítel jeli: Peťa a Lena s Billym, Lucik a Charlot, Irča, Merril s Lukišem, Mira s arnoštem a holky z Lazců :-) Každy si během vyjížďky našel to své byli připraveny skoky a spoustu adrenalinu po cestě.Lidi bez koní jeli na vlečkách připojené za traktorem.Po nekolika hodinovém toulání po Úsovské krajině jsme si všichny dopravily své koně domů a večer se sešli o5 v Úsově v místní hospodě na soudě, který byl opravdu vydařený a domů jsme se vraceli až v raních hodinách! laugh Doufáme, že další rok se dostavíme  na další ročník téhle akce wink

 

  • Ve dnech 27.-28.8 se na Lovecké chatě v Horce nad Moravou sešlo několik mládežnických jezdců, aby bojovali o titul mistra ČR na Mistrovství mládeže České Republiky. za naší sekci startovala Luca s charlotkou. V sobotu si zajeli rozjížďku ve showmanship at halteru, kde se umístili na hezkém 14.místě a v neděli pokračovali ve finále B, kde se umístila na úžasném 4.místě :-) výsledky celého Mistrovství se vyhlašovalo hromadně v hale při závěrečném ceremoriálu přikteré si na závěr každý jezdec odnesl dary jako kšiltovku balíček s granulemi pro koníky .počasí se vydařilo velmi a Lucii s Charynkou mooc gratuluji a přejeme abych těch úspěchů bylo víc víc :-) Děkujeme za krásnou reprezentaci naší sekce :-)

  •   Dne 25.8 se v Horce na lovecké chatě konal Hanácký pohár mládeže, kterého se zúčastnila Luca s Chary. Ráno kolem 10té hodiny začalo stoupat napětí a nervozita všech jezdců před startem.Luca si zajela disciplínu Showmanship at halter kde obsadila hezké 9.místo.  Počasí se opravdu vydařilo a Lucce a Chary gratulujeme k jejímu úspěchu :-)

  • Dne 14.5 se konali v Horce nad Moravou závody typu B kde vyjeli holky Luca s Chary, Peťula s Enrikem a Barča s Enzem. Lucinka s Chary se umístily ve Showmanship at Halter mládež na 3.místě a ve Western Horsemanship mládež na 7.místě.Petruška s enrikem v Barrel Race na 2 místě.Barčula s Enzem v Barrel Race mládež na 3.místě a Pole Bending mládež na 3.místo. Holkám moc gratulujeme ke krásným úspěchům a reprezentaci na těchto závodech na kterých byla skvělá atmosféra .-)

  • Dne 30.4 jsme se zúčastnily závodů typu B v Koryčanech 1. kolo Parameta poháru.Za náš tým jeli Luca s Chary, Lena s Billym, Peťa s Enrike a Barča s Enzem.Luca s Chary se umístily v Showmanship at Halter Mládež na 6.místě a v Showmanship at Halter Open na 9.místě. Lena s Bilďou měli premiéru a byli to jejich společné první závody pro bilču úplně první a zajeli si disciplínu Showmanship at Halter Amatér 5.místo a Showmanship at Halter Open 10.místo.Peťa s enrikem si vybojovali v Barrek Race 2.místo. Barča Večeřová s Enzem Barrel Race mládež 3.místo a Pole Bending mládež 2.místo. Moc gratulujeme holkám k jejim krásným místům :-) a za reprezentaci naší sekce.Celý průběh závodů byl pozitivní a hlavně v dobré náladě určitě se zase zůčastníme dalších závodu v tomhle krásném prostředí :-)

  • Ve dnech 19.-20.3.2011 se v Horce nad Moravou na Lovecké Chatě konal westernový kurz s Ikou Machalíkovou. Kurzu se z naší sekce zúčastnili Luca s Chary,Peťa s Ezem, Leňa s Billym a Barča s Dačkem…Ika si nás rozdělila do 2 skupin aby se nám mohla jednotlivě věnovat. Poradila nám, jak vypilovat různé cviky a jak pracovat s mladými koňmi hezky od začátku, aby nenastala žádná chyba a spoustu dalších užitečných věcí…Moc děkujeme za cenné a užitečné rady. Snad někdy příště ! smiley

  Luca s Chary

  Peťa s Enzíkem Lena s Billčou