DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Rok 2010

V sobotu 13. listopadu jsme pořádali v pořadí již 3. Trail Rides. Nástup byl jako obvykle vedle rybníku v Benátkách a letos se sešlo kolem 35 koní! Barča nachystala moc pěkné stužky, na nástupu je rozdala a po 11 hodině jsme vyrazili za liškou Peťou na Enzovi na podzimní vyjížďku.. Objeli jsme chomoutovské jezero, pak směrem na Černovír (kdo chtěl šel přes vodu, kdo ne, tak si to obešel po cestě). Na louce za tratí už byly nachystané překážky, tak si každý mohl skočit na co si troufl. Poté jsme se přesunuli na kolbiště do Benátek,  hoďku si koníci odpočinuli, jezdci se občerstvili a pak následoval hon na lišku a zajímavý trail.... Vítězové byli oceněni, koníci dostali pamlsky a účastníci se pomalu, ale jistě přesunuli do rybářské restaurace do Štěpánova, kde proběhl soud... Děkujeme všem zúčastněným, kteří za námi přijeli a těšíme se na další ročník!!! :)

Foto: http://zblina.rajce.idnes.cz/Hubertka_Stepanov_13.11.2010/

Poslední letošní akcí pod hlavičkou WRC ČR bylo mistrovství ČR dospělích konané v Koryčanech. Mistrovství se konalo 24-26. září a zúčastnila se ho Anička se Subarem a Petra s Enrikem, obě v rychlostkách.. Těch se letos zúčastnilo opravdu hodně soutěžních dvojic a bylo se na co koukat! V barelech jelo 16 jezdců, kde Anička se Subíkem vybojovala pěkné 7. místo a Petra s Enrikem na 15. místo... V tyčích jelo 11 dvojic a Anička se Subou obsadila opět 7.místo. Mistryní v barelech se stala jako loni Verča Veselá s Liptonem a v tyčích vyhrála Blanka Mráčková s Pretoria Susan... Gratulujeme!!!!!!

 

Další akcí, která se konala na Lovecké chatě byla QH show...Celá akce byla tak trochu chaoticky připravena a all breeds třídy se pěkně prohly při placení poplatků navíc, ale i přes to se Barča s Dakem QH show zúčastnila... V reiningu se jim sice moc nevedlo a Daček protestoval, ale ve western horsemanshipu už byl plně soustředěn a ve velké konkurenci si s Barčou vyjel krásné druhé místo! Oběma patří velká gratulace :)

 

První zářijový víkend 3-5.9 byl na lovecké chatě věnován Středoevropskému poháru 2010.. MECu se zúčastnily 4 státy (ČR. SR, Maďarsko a Polsko). Za naši sekci jela Barča s Dačkem, Peťa s Enrikem, Barča s Enzem, Peťa s Jacky a Pája s Bilčou... Hned v pátek ráno jela Barča s Dagem w. horsemanship, v kterém se umístila na pěkném 6. místě! Odpoledne jela Barča V. s Enzem mládežnické tyče, v kterých byla bohužel diskvalifikována za použití biče :(  Po rychlostkách se jel ještě reining mládeže, který si zajela i Barča s Dačkem. Tentokrát se jim bohužel nevedlo a jejich skore bylo 0. Sobotní odpoledne bylo věnováno barrel race, cuttingu a team penningu... Barely mládež jela Barča s Enzem a barely open si zajela Peťa  s Enrikem a ikdyž měla moc hezký čas (kolem 16s), tak na 6 nejlepších to nestačilo... Maďaři svou jízdou za 14s bezkonkurenčně barel race vyhráli! Po barelech byl cutting a team penning, v kterém se ČR snažil reprezentovat náš tým ( Pája a Bilča, Peťa s Jacky a Ondra Houška s Boon N Sizzle). První kolo vypadalo nadějně, tým zahnal dvě telata, ale při zavírání branky se nezadařilo a konečné skore bylo 0.. V druhém kole se bohužel také nedařilo a náš tým nezahnal žádné tele. Z 5ti týmů byly dekorovány jen 2 a to slováci ( zbytek byl disk.)  V neděli po obědě bylo slavnostní vyhlášení vítěze MECu a tím se stala ČR s 38 body, druhá byla SR s 3 body a oak Maďaři a Poláci. Děkujeme všem zúčastněným za reprezentaci sekce!

 

Poslední prázdninový víkend jako již každoročně patřil mistrovství mládeže WRC, které se konalo na lovecké chatě v Horce nad Moravou. Mistrovství se zúčastnila Barča V. s Enzem v rychlostkách a Barča J. s Dačkem v halteru, horsemanshipu a reiningu. Barča s Enzem se o co nejlepší umístění poprala v sobotu odpoledne a nakonec si odvezla pěkné 4. místo z polle bendingu :)  Barča s Dakem bojovala v sobotu i v neděli ve svých disciplínách, protože v sobotu se jely rozjížďky a Barča ze všech třech soutěží postoupila do finále A, které se jelo v neděli.  Nakonec Barča vybojovala v halteru 9. místo (11 dvojic), v horsemanshipu 6.místo (20 dvojic) a v reiningu 4-5. místo (13 dvojic)... V sobotu odpoledne se jel ještě free style reining, kterého se Barča jako barbie také zúčastnila a odnesla si pěkné 5. místo :)  Oběma holkám gratulujeme k výsledkům a děkujeme za reprezentaci sekce!

 

Ve čtvrtek 26.8.2010 se konal Hanácký pohár, opět na Lovecké chatě pana Sedláčka. Závody byly určené jen pro mládežníky, takže se jich zúčastnila jen Barča s Dagem. V showmanship at halter se Barčau místila na 6. místě (13 startujících), ve western horsemanshipu na 10. místě (17 startujících) a v reiningu se ji vedlo nejlépe a se skore 66,5 bodu si vyjela krásné 2. místo! (12 startujících). Barče i Dačkovi moc gratulujeme k pěkných výkonům.

O víkendu 21.-22.8 se konala v areálu lovecké chaty v Horce nad Moravou Appa show 2010. Show se za naši sekci zúčastnila Barča s Dačkem a ve svých třídách posbírali spoustu ocenění a pěkných umístění (podrobnosti dopíšu). Sobotní odpoledne pak bylo věnováno rychlostkám a dobytku. Zároveň bylo vypsáno mistrovství WRC ČR v dobytkářských disciplínách, kterého se zúčastnil v cattle penningu Peťa s Jacky a vybojoval si krásné 3. místo... Další soutěží byl team penning, který jela Leňa s Jacky, Peťa s Bilčou a tým doplnil Ondra Houška se svým hřebcem Boon N Sizzle. V této soutěži náš tým vyhrál a získal tak titul mistra ČR WRC :)   Moc gratulujeme ke krásným výsledkům!!

    

Další akcí tohoto víkendu byly závody v Černé Vodě "B", kterých se zúčastnila Anička se Subarem, Peťa s Enrikem a Barča s Enzem. Všechny 3 holky jely rychlostky, nejlépe si vedla Anička se Subou, která vyhrála barely i tyče open, Peťa s Enrikem byla v barelech druhá a Barča byla v tyčích i v barelech na třetím místě :)  Holkám patří také velká gratulace k dosaženým výsledkům :)

      

JEZDECKÝ HOBBY DEN RADKOVA LHOTA

V neděli 8.8.2010 se v Radkově Lhotě konal jezdecký hobby den, kterého se zúčastnila Petra Musilová s Enzem a Enrikem. Ačkoliv to ráno vypadalo na déšť, nakonec se vyjasnilo a vysvitlo sluníčko. Jako první jeli Petra s Enzem parkur ZM, kde se přes velkou účast umístili na krásném 5. místě. Dále se Petra s Enrikem umístili na 3. místě v Radkolhotském skokovém derby, kde si úspěšně poradili s řadou náročných přírodních překážek. Na závěr krásného dne si Petra s Enzem vyjeli 5. místo v tyčích a s Enrikem 2. místo v barelech

V sobotu 7.8 se konaly na Lovecké chatě v Horce nad Moravou druhé letošní závody "B" , kterých se zúčastnila Barča s Dačkem a Anička se Subíkem. Hned z rána šla Barča halter s Dačkem a za moc pěkné předvedení si odnesla první místo. Po haltru byl w. horsemanship, kde si Barča vyjela moc pěkné druhé místo :)  Další byly plesaury, w.riding, trail a poté reiningy. V reiningu mládež a senior jela opět Barča s Dagem, ale ani v jednom se jim moc nezadařilo a zajeli za nulu. Jako poslední se jely rychlostky, kde se po dlouhé době ukázala Anička se Subíkem. Tentokrát se jely v hale a časy byly opravdu krásné. Anička se v barelech umístila na krásném druhém místě a v tyčích na místě čtvrtém :)  Gratulujeme ke krásným výsledkům a děkujeme za reprezentaci sekce :)

Fotky: http://fotovranik.rajce.idnes.cz/

 

VEŘEJNÝ TRÉNINK HAŇOVICE

V neděli 1.8.2010 se v JK Pejiř Haňovice u Litovle konal 2. parkurový veřejný trénink, kterého se zúčastnila Petra Musilová s Enzem a Enrikem.

Vedli si velice úspěšně. V parkuru 70-80 cm na limitovaný čas byla Petra na 1. místě s Enzem a na 3. místě s Enrikem. Následoval parkur s postupnou obtížností do 100 cm, který opět vyhrála Petra s Enzem a s Enrikem byla na krásném 2. místě. A na závěr si zajeli parkur s volbou překážek s žolíkem do 110 cm, který vyhrál opět Enzo s Petrou v sedle a s Enrikem byla Petra na 3. místě.

V sobotu 10.7.2010 se na Farmě Kněžour v Ostrově u Lanškrouna konaly westernové závody D a C, kterých se zúčastnila Lucka s Charlotou, Peťa s Enrikem a Barča V. s Enzem. Jako tradičně se začínalo halterem, v kterém si Lucka vybojovala dvě první místa s Chary (D i C) a druhá skončila Peťa s Enrikem (D). Poté následoval western plesaure, který si zajela Petra s Enzem, ale neumístila se. Lucka s Chary si zkusila western horsemanship, ale bohužel se také neumístila. Nakonec se jely rychlostky, které jela Peťa a Barča. Peťa si zajela cvičně barely D, v kterých se umístila na druhém místě a Barča jela barely i tyče "C" , kde v barelech byla třetí a v tyčích druhá! Gratulujeme holkám k pěkným výsledkům :)

 

V sobotu 19.6 se na Lovecké chatě v Horce nad Moravou konaly první letošní westernové závody ,,B".  Za naší sekci jela Barča s Dačkem, Peťa s Enrikem a Barča Večeřová s Enzem, která si zároveň ráno složila licenci jezdce, gratulujeme :) Hned první na řadu přišla Barča s Dagem v halteru, kde si za moc pěkné předvedení zaslouženě odnesli první místo :) Další soutěž jela opět Baruš s Dačkem a byl jí w. horsemanship, opět se jim moc dařilo a odnesli si za nejlepší jízdu krásné první místo! Po polední pauze přišla na řadu opět Barča a Daček a to v reiningu mládeže, jízdu měli moc pěknou, ale bohužel se Barča trochu přepočítala ve spinech a udělala si jeden navíc :o) Po reiningu následovaly rychlostní soutěže, kde jela Peťa s Enrikem a Barča V. s Enzem v mládeži. Mládežníci jeli jako první a v barelech se Barča umístila na pěkném 2. místě a v tyčích se jim vedlo ještě líp a svou jízdou se umístili na prvním místě!! Jako poslední jela Peťa s Enrikem, v barelech si vyjeli pěkné 4.místo a v tyčích místo páté, Peťa ještě přesedlala na Enza a v tyčích si vyjela pěkné 4.místo :)  Všem holkám gratulujeme a děkujeme za reprezentaci sekce :)

Pár fotek: http://mihulka2000.rajce.idnes.cz/, http://ivonne.rajce.idnes.cz/ , http://arishka.rajce.idnes.cz/

 

Další sobotu 15.května se konaly westernové závody D a C v Černé Vodě. Na závody se vydala Lucka s Charlotou a taky Peťa s Enrikem a Enzem.. Jako první startovala Lucka v Showmanship at halter mládež D, kde si odnesla krásné 1. místo! D8le se Lucka zúčastnila halteru mládež C, kde skončila na pěkném 2.místě. Další halter, kterého se holky zúčastnily byl Showmanship at halter otevřená D a C, kde si odnesly krásná dvě 1.místa!!! Hned po halteru byl western horsemanship D, mládež a začínající. V mládeži se Lucka umístila na 3. místě a v začínajících na 4.místě.. Pak následovala polední pauza, kde si mohli zájemci o licenci jezdce složit zkoušky, Zkoušek se zúčastnila také Barča V., ale bohužel se ji nezadařilo tak si bude muset udělat testy ještě jednou. Po obědě následovaly pleasury, Lucka s Chary si zajely western pleasure D začínající a získaly krásné 1.místo. Pleasure otevřené C se zúčastnila Petra s Enzem a vyjela si 4.místo. Poslední soutěží byly rychlostky. Lucka se nechala přemluvit a zajela si barely mládeže, kde si nečekaně vyjela 1.místo. Barell race a Pole bending otevřená si zajela Peťa s Enrikem a Enzem, v barelech zvítězila s Enrikem a v tyčích pro změnu s Enzem.. Gratulujeme holkám k pěkným výsledkům a děkujeme za reprezentaci sekce!!

Fotky najdete na webu: wrcbenatky.rajce.idnes.cz a http://babuna.rajce.idnes.cz/

 

V sobotu 8.května se konaly další westernové závody v Koryčanech. Těchto závodů se z naší sekce zúčastnila jen Barča s Dačkem a bojovali statečně ve třech disciplínách. První se šel hned brzy ráno halter, v něm si Barča odnesla moc pěkné 5.místo. Pak měli skoro celé dopoledne klid a před obědem se Daček s Baruš zúčastnili druhé soutěže a to byl w.horsemanship, kde zajeli moc pěknou a solidní jízdu a obsadili 10.místo (16 koní). Hned po obědě se ještě zúčastnili reiningu mládeže. Zajeli čiště a bez penalt, ale nějakým záhadným způsobem se na jejich skore objevila penalta 5!! takže nakonec si odnesli 7. místo (10 jezdců). Děkujeme Barče ze účast na závodech a gratulujume k moc pěkným výsledkům!

Fotky najdete  v naší fotogalerii

 

První květnový víkend 1.-2.5. se konaly westernové závody na ranči v Kostelanech. Závody byly rozděleny na dva dny a na dospělé v sobotu a mládežníky v neděli. V sobotu se do Kostelan vydala bojovat Peťa s Hernou. Zúčastnily se halteru D a C a w.plesauru D a C. V haltru si odvezly pěkné sedmé místo. V pleasuru  C si vedly holky také moc dobře a vyjely si moc pěkné 5. místo (10 jezdců), Peťa s Hernou se ještě zúčastnily pleasuru D a v něm obsadily moc pěknou jízdou 3. místo (6 koní). Domů si odvezla pytel granulí pro Hernu...  V neděli se do boje pustila Lucka se Charlotou, pro obě holky to byly první oficiální závody WRC v životě. První soutěží byl halter D, kde si Lucka odnesla skvělé 1. místo!(3 koně)  Další soutěží byl halter C a pro Lucku a Chary to bylo další  1.místo(6 koní)!!! Poté se jel w. horsemanship a v něm Lůca, díky se vlastní chybě skončila na 4. místě (4 koně). Chary si pak s Luckou zajela moc vtipný pleasure, kde nakonec vyhrála :) a poslední soutěží byl reining, kde si holky vyjely moc pěkné 3. místo :)  Gratulujeme Peti i Lucce k moc pěkným výsledkům a děkujeme ze reprezentaci sekce!

Fotky najdete ve fotogalerii

 

První letošní závody konaly v sobotu 24. dubna na ranči v Koryčanech. Začínalo se brzy ráno haltrem mládeže, kterého se zúčastnila Barča s Dačkem a hned při prvním startu si odnesli krásné 3. místo. Další disciplínou, které se tato dvojice zúčastnila byl w.horsemanship.. Přes velkou konkurenci 15ti koní se Barča umístila na pěkném 8. místě :) A poslední čeho se Barča a Dag zúčastnili byl reining mládeže. Vedlo se jim opět moc dobře a vyjeli si krásné 3. místo a odvezli si svůj první letošní pohár :)  Dalším kdo nás zastupoval na těchto závodech byla Peťa s Enrikem v rychlostkách..  Jako první se jely tyče, kde se Petra v konkurenci 12ti koní umístila na pěkném 7. místě. Druhé se jely barely a i přes nepříjemný pád si Peťa vyjela 10. místo (14 koní). Oběma holkách moc gratulujeme k pěkným výsledkům a děkujeme za reprezentaci sekce :)

Foto na: http://babuna.rajce.idnes.cz/

 

V sobotu 10.4 se na Paint horse ranči v Kozlovicích konaly zkoušky pro získání westernové licence :)   Naše nové členky Katka a Barča se jich zúčastnily na Enzovi od Petry. Jízdy zvládly obě holky na jedničku, s testama byl trpšku problém a Barča si je bude muset napsat znovu :)  Kača licenci zvládla na poprvé )  Oběma holkám moc gratulujeme a Barče držíme palce při druhém pokusu :)

První březnový víkend 6.-7.3 jsme uspořádali na Lovecké chatě další westernový kurz pod vedením Pavla Orla. V sobotu ráno po veterinární přejímce nastoupila k ježdění první skupina (Venda s Witch, Barča a Dag, Lucka a Charlot a Denča s Codym), po ní po cca dvou hodinách skupina druhá (Peťa s Enrikem, Hanka s Démonem a Kača s Enzem). Po obědě následovaly opět obě skupiny a v neděli po menších úpravách dostali opět všichni pořádně do těla. Děkujeme Pavlovi za další parádní kurz a doufáme, že brzy uspořádáme další :)

Fotky: http://wrcbenatky.rajce.idnes.cz/, http://horrsinka.rajce.idnes.cz/, http://westerngirls.rajce.idnes.cz/

   

V neděli po obědě se ještě v "Áčku" Lovecké chaty konala Valná hromada WRC ČR. Po kurzu jsme se šli na chvíli kouknout a některým lidem a názorům jsme se nestačili ani divit. Volilo se také část prezidia a náš předák zůstal na postu víceprezidenta pro sport. Gratulujeme :)

Ve dnech 19.-20.2. se konalo v areálu Lovecké chaty v Horce nad Moravou školení rozhodčích, ringstewardů a technických delegátů. Za naši sekci se školení zúčastnil předák Peťa a taky Pája,kteří úspěšně napsali testy a tím pádem po povinné praxi můžou dělat na závodech WRC technické delegáty a ringstewardy :)

O víkendu 6.-7.2 jsme na Lovecké chatě v Horce pořádali první letošní kurz s Pavlem Orlem. Začali jsme v sobotu ráno v 8 hodin, kdy si Pavel účastníky rozdělil do dvou skupin. Každé skupině se věnoval dvakrát denně, ráno i odpoledne. Sobotní maraton jsne ukončili kolem 6té večer a v neděli začali opět v 8 hodin. Všichni byli po sobotě hodně unaveni, ale nikdo to na sobě nedal znát a každý pilně makal až do nedělního odpoledne. Kurzu se zúčastnilo 8 jezdců a koní: Barča a Dag, Lucka a Chary, Peťa a Enriko, Barča a Enzo, Venda a Witch, Denča a Cody, Terka se svým haflingem a Pavel na Billym. Všem děkujeme za účast, Pavlovi za ochotu a cenné rady a doufáme, že za měsíc se znovu uvidíme na dalším kurzu :)

Fotky najdete na: http://wrcbenatky.rajce.idnes.cz/, http://babuna.rajce.idnes.cz/, http://horrsinka.rajce.idnes.cz/, http://westerngirls.rajce.idnes.cz/